Руската държавна информационна агенция ТАСС обнови отворената си база със снимки на

...
Руската държавна информационна агенция ТАСС обнови отворената си база със снимки на
Коментари Харесай

Собянин: Прогожин няма шанс, Путин ще спре метежниците

Руската държавна осведомителна организация ТАСС обнови отворената си база със фотоси на въоръжени мъже и военни транспортни средства, които са обкръжили щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон.

В надписите под фотосите мъжете са разпознати като бойци от групата " Вагнер ". Това не е доказано по самостоятелен метод, напомня обаче уеб сайтът " Медуза ".

Основателят на Conflict Intelligence Team Руслан Левиев твърди обаче в " Туитър ", че въоръжените мъже, които се виждат на последните фотоси и видеоклипове от Ростов на Дон, са съветски военнослужещи, а не наемници от групата " Вагнер ".

" Те " обкръжават своите ", само че заемат позиции към постройката, с цел да я пазят. Освен това врагът към този момент може да е наоколо, тъй че би трябвало да контролирате ситуацията към себе си, покривите на къщите [и] прозорците ".

" Във връзка с постъпващата информация в Москва се организират антитерористични действия, ориентирани към усилване на ограниченията за сигурност. Въведен е спомагателен надзор на пътното придвижване.

Възможни са ограничавания при провеждането на публични мероприятия. Моля ви да се отнасяте с схващане към подхванатите ограничения ".

Това се споделя в изказване на кмета на Москва Сергей Собянин.

Очевидци пък оповестяват за пукотевица на автомагистрала във Воронежки район. 

Администрацията на южната съветска Воронежка област призова жителите да заобикалят автомагистрала М-4 свързваща Москва с южните райони на страната, защото по нея се придвижва боен ескорт.

Това са част от напъните на Кремъл да овладее военния бунт на Пригожин. 

Руските управляващи са засилили мерките за сигурност и в Липецката област, която се намира на юг от Москва, заяви губернаторът на региона.

Агенция " Франс прес " цитира Игор Артамонов.

Беше взето решение за усилване на ограниченията за сигурност в района. Моля всички да запазят успокоение. Това съобщи пред Агенция Франс Прес Игор Артамонов.

Липецката област се намира на около 400 км южно от Москва.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР